Zakelijk

Het nieuwe werken – op maat
De wereld om ons heen verandert. De standaard tweepersoons kantoorcellen voldoen niet meer aan ieders wens. Het nieuwe werken en flexibel werken, zijn veel gebruikte termen op de werkvloer. De nieuwe werknemer wil plaats- en tijdonafhankelijk werken en wordt daarbij gefaciliteerd door ICT mogelijkheden. De vraag van werkplek tot werklandschap waar rust productiviteit en kruisbestuiving van verschillende specialisme gestimuleerd worden. Waar elk specialisme ook weer zijn eigen wensen heeft.

Flexibel werken moet dus geen doel op zich worden. Het moet daar ingezet worden waar het kan en waar het maximale uit het werkconcept en de gebruiker kan halen. Het Nieuwe Werken stimuleert overleg en nieuwe samenwerkingsverbanden.
Persoonlijk contact en tijdig samenkomen blijft dus een belangrijk thema in het ontwerpen van (werk)interieurs. In een inspirerende (werk)omgeving staat synergie en contact centraal. In mijn ontwerpen spelen deze plekken in het gebouw vaak een grote rol. Hier gebeurt HET.

In zakelijke ontwerpen staat de identiteit van het bedrijf centraal. Deze identiteit wordt grotendeels gecreëerd door zijn werknemers en bedrijfscultuur. Geen non-gebouw, geen non-sfeer, maar een interieur dat past bij de personen die de ruimte benutten. Daarom verdiepen we ons telkens weer in de bedrijfscultuur en medewerkers die het gebouw (gaan) gebruiken. Wat vinden zij belangrijk en wat is voor hen de ideale werk- en verblijfsomgeving, om zich er prettig te voelen? Tegelijkertijd moet deze identiteit diverse mensen verbinden, inspireren en uitnodigen tot nieuwe denkbeelden. Daarom wordt dit niet te letterlijk verbeeld. Iedere werk- en verblijfsomgeving is anders en uniek, zoals ook de gebruikers zijn. Want zoals elke werkgever weet, een gelukkige werknemer zal een bedrijf meer brengen.